PREISKAVE Z MAGNETNO RESONANCO

Magnetna resonanca ne povzroča bolečin ali tveganj. Ta diagnostična metoda uporablja magnetna polja in elektromagnetne valove za pridobivanje natančnih slik človeškega telesa (tako skeleta kot notranjih organov), pacientov pa ne izpostavlja ionizirajočemu sevanju (RX).

NAPRAVE ZA OPRAVLJANJE PREISKAV:

Radiološki inštitut Gortan ima na voljo dve napravi za magnetno resonanco: ena je namenjena sklepom, druga pa celotnemu telesu (total body) in je odprte vrste, da se tako izognemo morebitnim težavam, ki jih pri nekaterih pacientih povzroča klavstrofobija.

KDO OPRAVI PREISKAVE:

Preiskave z magnetno resonanco opravljajo zdravstveni tehniki medicinske radiologije Radiološkega inštituta Gortan ali neposredno zdravnik radiolog. Tolmačenje rezultatov preiskave opravijo zdravniki radiologi.

POTEK PREISKAVE:

Pacient udobno leži na postelji. Samo del telesa, ki ga je treba pregledati, je pokrit z napravo. Na tak način se izognemo težavam, ki jih lahko povzroči klavstrofobija. Trajanje preiskave je odvisno od števila delov telesa, ki jih je treba pregledati.

PRIPRAVA NA PREISKAVO:

Na dan naročanja pregleda bomo paciente obvestili o morebitnih previdnostih ukrepih ali pripravah, ki jih je treba spoštovati. Pacientom priporočamo, da s sabo prinesejo rezultate morebitnih prejšnjih pregledov.

PREVIDNOSTI UKREPI:

Pred opravljanjem magnetne resonance je treba zdravniku sporočiti prisotnost morebitnih zdravstvenih naprav, kot so:

  • srčni pacemaker
  • notranje infuzijske črpalke
  • nevrostimulatorji
  • proteze v notranjosti ušesa
  • kovinski delci v telesu
  • kovinske sponke, ki so bile vstavljene med operacijo
  • dokazana ali domnevna nosečnost.

Glej informativno dovolilnico.

icona_ambulatorio

AMBULANTA

TRST – VIA BECCARIA 8
TELEFON +39 040 361721

icona_ambulatorio

DELOVNI URNIK

OD PONEDELJKA DO PETKA
08.00 – 18.00

icona_appuntamenti

IMENOVANJA

TELEFON / AMBULANTA
TERMIN V ROKU 24 OZIROMA 48 UR